Video for Cultura Bank


Tidligere prosjekter

Hvem Cultura Bank
Når Juli 2012
Hvor Oslo


cultura

Kommunikasjonstjeneste: videoproduksjon

Sommeren 2012 produserte vi en video for Cultura Bank, en etisk bank som forteller deg hvor pengene dine går. Og det er nettopp grunnideen bak videoen.

En grønn tråd

I videoen er alle mynter festet i grønne tråder. En ung dame handler i bakeriet Godt Brød på Grünerløkka. Den unge damen følger den grønne tråden som er festet til vekslepengene og ender opp utenfor Cultura Bank etter en liten spasertur i Oslos gater, nettopp fordi at banken forteller deg hvor pengene dine går.

storycamptjeneste

To versjoner

Videoen er laget i to versjoner og ble delt i sosiale medier og på nettsiden til Cultura. Kortversjonen er på rundt 1 min og 33 sek, og en lengre på litt over 2 min.


Godt Brød

Du må nok være godt kjent i Oslo for å kjenne igjen butikken, men hvis du går det i sømmene så er Godt Brød en av Cultura Bank sine kunder. Godt Brød lot oss bruke butikken deres én hel dag hvor vi fikk filmet alt som skulle skje inni butikken.

For ordens skyld, som bedrift er vi selv også stolte kunder av Cultura Bank!

Team

Isaac Turier jobbet for oss i 2012, og det er han som står bak konseptet og utviklingen av det. Han hadde regi og klipp på videoen, mens Merete var produsent. Musikken er laget av Stian Torstenson som jobber i Cultura. Vi fikk også hjelp av vår venn Alex Asensi, som gjør en liten cameo i videoen.sneglen_tall
De seks fasene i sosial innovasjon. Inspirasjon The Social Innovator


Kommunikasjon som verktøy for sosial innovasjon

Som verktøy i en innovasjonsprosess kan kommunikasjon være en viktig metode for å spre et budskap. Noen sosiale innovasjoner handler også om spredningen av en idé, en idé som flere skal tro på for at systemendring skal oppstå. Da handler det om å forstå den ideen.

Typiske felt som drives fremover av kommunikasjon er blant annet folkehelse og miljøadferd.