Digitale sykehusfortellinger


Digitale fortellinger, Erfaringskompetanse, Helse

Sammen med AnneFi Troye i Cornelia Stiftelsen har vi gjennomført prosjektet Digitale sykehusfortellinger (DSF) ved Rikshospitalet i Oslo. 8 barn lagde digitale fortellinger mens de besøkte fritidsklubben på sykehuset.


8 digitale sykehusfortellinger

Et hefte for digitale sykehusfortellinger.

Det er kjedelig å være på sykehus fant vi ut under piloten. Derfor lagde vi et lite hefte som kan brukes av barn og ungdom som er på sykehuset. Du kan laste det ned gratis her. Hvis du ønsker deg trykket hefte så ta kontakt med AnneFi Troye i Corneliastiftelsen. annefi@troye.no

Du finner alle de tilgjengelige videofortellingene på digitalesykehusfortellinger.no.digitale_sykehusfortellinger_hefte

Hvorfor er dette viktig for oss?

Fordi vi tror på at digitale fortellinger kan bidra til økt forståelse mellom mennesker. Økt forståelse gir empati, empati gir mer omsorg til hverandre.

Gjennom tidligere workshops vi har holdt i digital fortellinger, har vi erfart at den som viser frem sin digitale fortelling lærer bort noe om seg selv til de som får se fortellingen. samtidig forstår de noe mer om seg selv. Ofte legger vi merke til at vi ikke er så ulike hverandre som det vi kanskje trodde.

For å få til dette må vi reise dit hvor ungdommene er, og veilede de gjennom videoproduksjonen der.


hvabrukesmetodentil

Hva er digitale fortellinger?

Her er to eksempler fra workshops med ungdommer gjennomført av Center for Digital Storytelling i San Francisco.

To ungdommer har laget hver sin digitale fortelling om noe som er viktig for dem.


Hvordan gjennomfører vi en workshop i digitale fortellinger?

Gjennom en workshop går vi igjennom hele prosessen fra å skrive historien sin, til å ta bilder og filme, og så klippe lyd og bilde sammen til en video.

Alt gjennomføres med med de digitale hjelpemidlene vi har tilgjengelig: Smarttelefoner, nettbrett eller laptop. Det er ofte mye enklere for ungdommer å fortelle om seg selv, hvordan de har det og hva de trenger når de får bruke verktøy som de er komfortable med. Verktøy som de bruker hver dag. Og når de får brukt litt tid på hvordan og hva de skal formidle i forkant.

hva-er-metoden