Digitale fortellinger for ungdommer


Digitale fortellinger, Fritid

Hvem Litteraturhuset
Når Oktober 2012
Hvor Oslo


Thumbnail_litteraturhuset_lowres

Hva?

Høsten 2012 hadde vi workshop i digitale fortellinger på Litteraturhuset sitt ungdomsprogram Høstungdom.

Vi hadde tre dager med å lage digitale fortellinger som ble vist på festkveld sammen med alt annet som var blitt produsert i løpet av uken. Ungdommene som deltok hadde laget egne låter gjennom låtskriverkurs, lært seg nye danserutiner på danseverksted, og laget digitale historier sammen med oss. Alt ble vist frem på premierekvelden.

storycamptjeneste

Høstungdom programmet

Mandag til onsdag i høstferien (1.-3. oktober) er det åpent hus på Litteraturhuset for alle mellom 13 og 18 år. Lær av flinke verkstedholdere, slapp av i lesekroken i pausene med bøker og tegneserier på flere språk og heng med ungdom fra hele byen. Og ikke minst: Alt er gratis!

I løpet av uka kan du være med på et av tre verksteder: låtskriververksted med Hilde Wahl og produsent Jesper Borgen, storytellingverksted med Merete Grimeland eller danseverksted med Camilla og Mathias. Harald Eia åpner uka med et litt annerledes innledningsforedrag om årets tema identitet.

Dansegruppa dEEp doWN dopEiZM kommer, ungdomsforfatteren Annette Münch, komiker og sosiolog Harald Eia, Artisten Haji (kjent fra Grand Prix) og Shackles (kjent fra X-faktor). Torsdag avsluttes uka med forrykende show hvor selveste Samsaya holder minikonsert!Digitale fortellinger som verktøy for sosial innovasjon


sneglen_tall
De seks fasene i sosial innovasjon. Inspirasjon The Social Innovator


Som verktøy i en innovasjonsprosess kan det være veldig nyttig for å utforske hvorfor en utfordring oppstår, eller fange opp flere perspektiver av et problem.

Verktøyet i seg selv kan også brukes over tid for å skape rom for refleksjon for en utvalgt målgruppe, eller bruke metoden til kommunikasjonshjelpemiddel i et system. På den måten bidrar verktøyet til å forbedre systemet i seg selv.