Blogg

Lilla forheng


Hvordan er det å være barn og tilbringe mye tid på sykehus?
Her kan du se en kort digital fortellingen fra en jente på 6 år.

Denne videoen er kort, men forteller mye. Barn har like stort behov for privatliv som det voksne har. Tenk at sykehusoppholdet til den 6 år gamle jenta kan bli bedre kun ved at hun får et litt lengre forheng rundt sengen sin. Når mesteparten av dagen består av å ligge i en seng, så kan dette ha ganske stor innvirkning på hverdagen hennes!

Bakgrunn

Digitale sykehusfortellinger handler om hvordan det er å bruke sykehustjenester og andre helsetjenester. Nettsiden til Digitale sykehusfortellinger har personlige videofortellinger laget av barn, ungdom, voksne, helsepersonell og pårørende.

Våren 2015 holdt vi tre workshopper i digitale fortellinger i ungdomsrommet på Rikshospitalet sammen med AnneFi Troye som blant annet gjennom Corneliastiftelsen har jobbet for å bedre hverdagen til de unge på sykehus iover 10 år. 8 digitale fortellinger om hvordan det er å være barn eller ungdom og tilbringe mye tid på sykehus ble laget her. Dette var en av disse fortellingene.

Du kan se flere fortellinger på digitalesykehusfortellinger.no

Therese Byhring
Følg oss

Therese Byhring

Prosjektleder at World Wide Narrative
Jeg mener at god design handler om å forstå behovet til brukeren av tjenesten eller produktet du designer. Jeg tror på å bruke designtankegang til å finne fram til nye gode løsninger på utfordringer.

Jeg ønsker å bruke kunnskapen jeg har til å utrette noe samfunnsnytting.

Du kan kontakte meg på therese@wwnlab.no eller på +47 977 03 822
Therese Byhring
Følg oss