Blogg

Å flytte fra en bekymringsmelding


Flere meldte fra til barnevernet da Angelica var barn, men familien hennes flyttet videre hver gang det skjedde. Men bekymringsmeldingene flyttet ikke sammen med dem. Istedenfor kom det helt nye på hvert sted de bodde. Hver gang det kom en ny melding flyttet de.

Som 11 åring kom politiet inn i huset med våpen for å hente ut barna. Et voldsomt opprør som minte Angelica om krigen hun opplevde da hun var fire år.

Etter dette startet likevel et bedre liv for Angelica, selvom skadene hun hadde blitt påført fulgte henne videre.

Angelica skulle ønske at bekymringsmeldinger flyttet sammen med familier.

Se hennes digitale fortelling og ikke gi opp. Meld fra uansett. Kanskje du kan bidra til at en bekymringsmelding blir med på flyttelasset?

Gå til Jeg Er her nettsiden.

Bakgrunn

Høsten 2015 har Redd Barna sammen med det lille selskapet World Wide Narrative, gjennomført seks workshops hvor 27 unge og voksne fra hele landet, som har vært utsatt for seksuelle overgrep mot barn, har laget digitale fortellinger. Digitale fortellinger er korte videoer med en muntlig fortelling som bærer historien, og bilder eller illustrasjoner som støtter det fortalte. Gjennom å lage slike digitale fortellinger får disse personene fortelle sine historier på sin egen måte. De eier sin egen historie og forteller oss hva som burde være annerledes. Dette er mennesker som har valgt å dele sine vonde erfaringer og sine kloke refleksjoner for å hjelpe barn som utsettes for overgrep i dag. Og vi har alle noe å lære av dem. Se dem, og del dem.

Følg oss

Merete Grimeland

Daglig leder og prosjektleder at World Wide Narrative
Jeg har jobbet med digitale fortellinger siden våren 2007, og jeg kommer nok aldri til å stoppe med det. På denne reisen har jeg snart fått møte nesten 460 mennesker som har vært med på å fortelle sine historier. Jeg føler meg veldig privilegert.
Følg oss