Blogg

– Barnevernet hjalp meg


I prosjektet Barnevernet hjalp meg forteller 66 unge fra 14 år og voksne om sitt møte med barnevernet. Og historiene har for en gangs skyld en postiv vri.

Vi har overveldende mye negative historier om barnevernet i media, så inntrykket vårt blir veldig skeivt. Det er jo mange gode historier fra barnevernet også. Dette har Redd Barna sett nærmere på i høst sammen med flere unge og med Hege Sundt som prosjektleder.

Noen i barnevernet viste dem omsorg

– Felles for dem som har deltatt i prosjektet, er at de alle har opplevd utfordringer i barnevernet. Likevel forteller de at de opplevde å få hjelp. De ble sett, lyttet til og tatt på alvor. Noen viste dem omsorg, også utenfor arbeidstiden. Mange sier også at barnevernet ofte hjalp foreldrene deres, sier Hege Sundt, prosjektets leder.

At noen viste omsorg utenfor arbeidstiden er vi spesielt glade for å lese. Vi tror det er viktig at man som barn og ungdom har minst én voksen tillitsperson du vet du kan kontakte når du selv har behov.

I denne filmen kan du høre om jenta som fikk hjelp fra barnevernet og kontaktpersonen som lot henne kontakte henne utenfor arbeidstid.

Hva gjør barnevernet?

I Bufdirprosjektet vi jobbet med i våres, var samarbeid mellom skole og barnevern hovedfokus. Litt av bakgrunnen for dette prosjektet var at det ikke er alle lærere som kan nok om barnevernet eller hva man skal gjøre som lærer for et barn som har barnevernstiltak. Derfor var denne videoen veldig fin å se for og forstå bedre hva barnevernet egentlig er.

Følg oss

Merete Grimeland

Daglig leder og prosjektleder at World Wide Narrative
Jeg har jobbet med digitale fortellinger siden våren 2007, og jeg kommer nok aldri til å stoppe med det. På denne reisen har jeg snart fått møte nesten 460 mennesker som har vært med på å fortelle sine historier. Jeg føler meg veldig privilegert.
Følg oss