Blogg

Boligbloggen – ideer for et bedre nærmiljø


Jeg elsker internett. Elsker det. Internett er fullt av inspirasjon, tips, råd og fine ting. Det er så mange kreative og fantasifulle mennesker der ute som kommer opp med de smarteste løsningene på både det ene og det andre. Og enda bedre, tar seg tid til å dele det så andre kan ha nytte av hva de har funnet på også.

Som en del av boligprosjektet på Bjørnåsen, som vi gjorde for Leieboerforeningen, skulle vi blant annet se på hva som gjør at et område oppleves som et godt område å bo i. Hva er det som gjør at et bomiljøet er eller kan bli til et bra bomiljø, og at menneskene som bor der trives så godt at de ønsker å bo der over lengre tid?

Vi opprettet et brett på Pinterest hvor vi samlet sammen en del av det vi kom over av gode ideer til enkle ting som kan gjøre et nabolag hyggelig, til spennende artikler fra andre land om nærmiljø og bomiljø. Brettet har vi kalt Community, og du finner det her.

communitybrett

Her kan du for eksempel finne tips til hva du kan gjøre i ditt nabolag som å sette opp en bytte/gibort-boks, gi en innflyttingsbøtte til nye naboer eller å arrangere en filmkveld for nabolaget. Eller du kan lese artikler som denne om et boligområde i Danmark som en kommune og et privat boligselskap har gått sammen om å sette opp. Litt som med Bjørnåsen. I dette spennende boligområdet, som de kaller en storbylandsby, er det mye inspirasjon å hente. Som Allan Søstrøm, direktør for Østjysk Bolig sier:

[…]Storbylandsbyen er en perfekt ramme for et inkluderende naboskab, hvor alle hjælper hinanden, og jeg synes, at byggeriet er blevet helt fantastisk. Flotte rækkehuse og et stort fælleshus, der vil fungere som omdrejningspunkt for de fælles aktiviteter.

Hvis du er interessert i å lese mer om hvorfor vi gjorde dette prosjekte på Bjørnåsen, hvordan det ble gjennomført og hva vi lærte, finner du rapporten her:

Therese Byhring
Følg oss

Therese Byhring

Prosjektleder at World Wide Narrative
Jeg mener at god design handler om å forstå behovet til brukeren av tjenesten eller produktet du designer. Jeg tror på å bruke designtankegang til å finne fram til nye gode løsninger på utfordringer.

Jeg ønsker å bruke kunnskapen jeg har til å utrette noe samfunnsnytting.

Du kan kontakte meg på therese@wwnlab.no eller på +47 977 03 822
Therese Byhring
Følg oss