Blogg

Ida Asp, en ekte samfunnsinnovatør


I mars møtte Therese og jeg Ida Asp fra MidSweden Science Park  på en samling for nettverket SIX Nordic i København. Ida er prosjektleder for SoLab i inkubatoren til MidSweden Science Park, og hun jobber med samfunnsinnovative startups.

Samlingen i København var den første samlingen for nettverket, og målet med nettverket er at samfunnsinnovatører fra Norden skal møtes og utveksle ideer og knytte nettverk blant andre som jobber med samfunnsinnovasjon (social innovation) i Norden. Så naturlig nok fortalte vi om en av ideene våre som vi hadde pilotert i 2012; Nattens helter (NH).

Ida satt ved bordet vårt og stilte mange spørsmål om tjenesten vi hadde pilotert. Hun var genuint interessert. På det tidspunktet var vi i ferd med å gi opp ettersom vi bare få uker før hadde fått vite at vi hadde mistet offentlig støtte til å jobbe videre med NH. Piloten i 2012 hadde nemlig fått offentlig støtte, og for 2013 trodde vi at vi ville få det igjen. Men den gang ei… En stor lærdom som er verdt en egen bloggpost, men den får komme senere.

Uansett, samtalen over bordet på SIX Nordic var konstruktiv, utforskende og engasjert. Alle ved bordet så hvordan NH tok tak i drikkekultur gjennom å gjøre det til et samtaletema på en annerledes måte.

“Dere burde komme til Sverige med Nattens helter”, sa hun.

“Kan vi det?” spurte vi.

“Ja, det er klart,” svarte Ida.

Vi ble enige om å holde kontakten og noen uker senere startet vi med månedlige skypesamtaler hvor hun hjalp oss med å videreutvikle ideen, pitche for andre i inkubatoren hvor hun er prosjektleder, og utforske videre hvordan vi kunne komme til Sverige. Det har vi holdt på med siden april.

Endelig skal vi møte Ida igjen for 18. november 2013 reiser vi på besøk til Østersund for å lære mer fra Ida og for å finne ut mer om hvordan vi kan jobbe videre sammen i Sverige. Det gleder vi oss veldig til!

Etter å ha jobbet i dette feltet i noen år nå, så har jeg sett ved gjentatt anledninger hvor viktig det er at noen ser mulighetene sammen med deg. Vi er ikke gründere alene, men sammen med andre som ikke er en del av organisasjonen vår også. I en samfunnsinnovativ prosess er det mange spillere på laget. Vi er avhengig av at de spillerne ser de mulighetene og velger å åpne opp en dør for oss. Ellers er vi bare to personer med én idé.

Derfor er Ida en ekte samfunnsinnovatør. Hun åpner opp dører og sier “Velkommen inn! Jeg vil gjerne høre mer.”

Følg oss

Merete Grimeland

Daglig leder og prosjektleder at World Wide Narrative
Jeg har jobbet med digitale fortellinger siden våren 2007, og jeg kommer nok aldri til å stoppe med det. På denne reisen har jeg snart fått møte nesten 460 mennesker som har vært med på å fortelle sine historier. Jeg føler meg veldig privilegert.
Følg oss